ACTIVITATI

 

CENTRUL EUROPEAN PENTRU PROMOVAREA SI INTEGRAREA ROMILOR

Desfasoara programe de educatie sanitara si planning familial, va apara si sustine drepturile copilului, va prevenii infractionalitatea juvenila, precum si protectia si ajutorarea copiilor rromi institutionalizati.

Organizeaza si desfasura activitati de educatie scolara, alfabetizare, tabere interculturale de educatie civica si morala.

Desfasoara activitati culturale si artistice, prin implementarea de programe specifice, prin mijloace de comunicare in masa, pentru afirmarea si imbogatirea limbii romani.

Organizeaza seminarii, conferinte, mese rotunde, spectacole despre viata rromilor in vederea asigurarii si dezvoltarii spirituale a etniei rrome.

Colaboreaza cu reviste si publicatii privind cunoasterea istoriei, obiceiurilor si traditiilor specifice rromilor, prin stimularea actiunilor de cercetare stiintifica, desfasurate de institutii academice si organizatii culturale.

Desfasoara activitati de colaborare cu asociatii rrome din alte tari care urmaresc obiective asemanatoare.

Colaboreaza cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca in vederea organizarii de cursuri de initiere, calificare si recalificare a somerilor rromi in vederea prevenirii si scaderii somajului in randul etniei rrome.

Desfasoara activitati economice in conformitate cu prevederile legale, veniturile din aceste activitati fiind utilizate exclusiv pentru realizarea obiectivelor asociatiei.