----> Activitati <----

 

CENTRUL EUROPEAN PENTRU PROMOVAREA SI INTEGRAREA ROMILOR

---> Desfasoara programe de educatie sanitara si planning familial, va apara si sustine drepturile copilului, va prevenii infractionalitatea juvenila, precum si protectia si ajutorarea copiilor rromi institutionalizati.

---> Organizeaza si desfasura activitati de educatie scolara, alfabetizare, tabere interculturale de educatie civica si morala.

---> Desfasoara activitati culturale si artistice, prin implementarea de programe specifice, prin mijloace de comunicare in masa, pentru afirmarea si imbogatirea limbii romani.

---> Organizeaza seminarii, conferinte, mese rotunde, spectacole despre viata rromilor in vederea asigurarii si dezvoltarii spirituale a etniei rrome.

---> Colaboreaza cu reviste si publicatii privind cunoasterea istoriei, obiceiurilor si traditiilor specifice rromilor, prin stimularea actiunilor de cercetare stiintifica, desfasurate de institutii academice si organizatii culturale.

---> Desfasoara activitati de colaborare cu asociatii rrome din alte tari care urmaresc obiective asemanatoare.

---> Colaboreaza cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca in vederea organizarii de cursuri de initiere, calificare si recalificare a somerilor rromi in vederea prevenirii si scaderii somajului in randul etniei rrome.

---> Desfasoara activitati economice in conformitate cu prevederile legale, veniturile din aceste activitati fiind utilizate exclusiv pentru realizarea obiectivelor asociatiei.